BÖLGEMİZDE BU HAFTA SONU DA HATİM COŞKUSU DEVAM ETTİ

06-06-2022

BÖLGEMİZDE BU HAFTA SONU DA HATİM COŞKUSU DEVAM ETTİ

5 Haziran 2022 Pazar günü, Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Dolaphan ve  Mısvaklı Kur’an Kursları’nın hatim merasimleri büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

4 Haziran Cumartesi günü Dolaphan köyünde kurban kesim töreni gerçekleşti.  Buradaki kurban kesim törenine Müftülüğümüzü temsilen Vaiz Cemali Burbun katıldı. Edilen dualar, çekilen tekbirler eşliğinde kurbanlar kesildi, ardından duaya katılanlara etli pilav ikram edildi.

Pazar günü gerçekleşen hatim törenlerinde Faziletli Müftümüz sn. Ahmet Mete’yi; Dolaphan’da Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu,  Mısvaklı’da ise Eğitim Şube Müdürümüz Mustafa Trampa temsil ettiler.

Dolaphan Hatim merasimine onur konuğu olarak T.C. Gümülcine Başkonsolosu Sayın Murat Ömeroğlu katılmıştır. Gerek Dolaphan, gerekse Mısvaklı hatim merasimlerine ise; Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu katıldılar. Bunun yanı sıra her iki hatim merasimine halkın katılımı yoğundu.

Gerek Dolaphan, gerekse Mısvaklı’daki öğrencilerimizin sergiledikleri başarılı performans, katılımcıların beğenisini kazanmıştır. Merasim sonunda yapınla selamlama konuşmalarında; öğrenciler ve hocaları tebrik edildi, merasimlerin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür edildi. Öğle namazına müteakip misafirlere geleneksel etli pilav ikramı edildi.