İPSALA’DA ETKİNLİK

22-05-2010

İPSALA’DA ETKİNLİK

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskçe Müftüsü Ahmet Mete, 16 Mayıs 2010 tarihinde Edirne’nin İpsala Sınır Kapısı’nda düzenlenen törene katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı’na teslim edilmek üzere, Mustafa Kemal Atatürk’ün Yunanistan’ın Selanik kentindeki evinden alınan toprak, 16 Mayıs 2010 tarihinde Edirne’nin İpsala Sınır Kapısı’nda düzenlenen törenle teslim alındı.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskçe Müftüsü Ahmet Mete’nin de katıldığı bu etkinlikte yaptığı konuşmada şunları dile getirmiştir:

"Batı Trakya Türkleri Müslüman olduğu kadar Türk, Türk olduğu kadar da Müslüman’dır. Onun için bizler tarih boyunca iki önderimizin varlığından söz edebiliriz.İslâm’ın Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s.) İslâm Önderimiz, Türklüğümüzün önderi de M. Kemal Atatürk’tür." Ayrıca Batı Trakya Müslüman Türklerinin selâm ve sevgilerini buradaki tüm katılımcılara iletmiştir.