İSKEÇE MÜFTÜ ADAYIMIZ MUSTAFA TRAMPA GÜNDEM’E KONUŞTU

07-09-2022

İSKEÇE MÜFTÜ ADAYIMIZ MUSTAFA TRAMPA GÜNDEM’E KONUŞTU

İskeçe Müftü adayımız Mustafa Trampa, 6 Eylül Salı günü, müftülük seçimi süreciyle ilgili olarak GÜNDEM Gazetesi’ne konuştu. Batı Trakya Müslüman Türk toplumunun çok büyük ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Müftü adayımız Trampa, ziyaretlerin bilgilendirmeyle sınırlı kalmadığını, azınlığın bütünlüğünü diri tutmak anlamında da etkili olduğunu söyledi. Müftü adayımız Mustafa Trampa, halkın olağanüstü ilgi ve desteğine teşekkür etti.

9 Eylül Cuma günü yapılacak müftülük seçimlerine herkesin katılması çağrısını yineleyen İskeçe Müftü adayımız Mustafa Trampa şunları dile getirdi: “Danışma Kurulu, yaptığı toplantı ve değerlendirme sonucunda müftü adayı olarak şahsımı ve çalışma arkadaşım olan Mustafa Kamu’yu uygun gördü. Söz konusu kararın akabinde gerek sosyal medya aracılığıyla, gerekse İskeçe’nin civar köylerine yaptığımız bilgilendirme ziyaretlerinde çok büyük ilgi ve destekle karşılaştığımızı ifade etmek isterim. Bu ilgi ve destek için sonsuz teşekkürler. Halkımızı birinci elden bilgilendirmek ve halkımızla birebir iletişim kurmak için elimizden geldiğince her köy ve mahallemize gitmeye ve ziyarette bulunmaya çalıştık ve halen bulunmaya çalışıyoruz. Lakin, malumunuz zamanımız çok kısıtlı olduğundan, her yere ulaşmak zaman zaman mümkün olmuyor. Bu noktada halkımızın duyarlılığına talip olduğumuzu da belirtmeliyim. Tüm bunların yanı sıra kurumlarımıza yaptığımız ziyaretler de bu sürece ayrı bir değer ve güzellik kattı. Üst düzey karşılamalar hazırlayarak bizleri ziyadesiyle memnun ettiler. Bu durum, kurumlar arası dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu göstermek açısından oldukça önemlidir. Ayrıca, bu ziyaretlerimiz yalnızca bilgilendirme görüşmeleri olarak kalmayıp gerek motivasyon açısından, gerekse Batı Trakya Türk Azınlığımızın bütünlüğünü diri tutmak adına önemli etkiler sağlamaktadır.”

‘GENÇLERİN İLGİSİ BİZİ ÇOK MUTLU EDİYOR’
Seçim öncesi süreçte gençlerin desteğini görmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Müftü adayımız Mustafa Trampa şöyle devam etti: “Bu süreç içerisinde sosyal medyanın etkinliğini büyük ölçüde hissettiğimizi de ayrıca belirtmek isterim. Bilhassa gençlerimiz sosyal medya sayesinde sürecin tamamını yakından takip etmekte ve desteklerini bizlere hissettirmektedir. Gençlerin ilgisi bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Bu yönde cereyan eden olumlu gelişmeler bizi çok memnun ve mutlu etmektedir. Zira, yalnızca toplumumuzun ileri ve orta yaş kesiminin değil ancak gençlerin de bu denli alaka göstermesi, toplumumuzdan her kesimin kurumumuza olan ilgisini göstermek açısından çok kıymetlidir. Her zaman ifade etmeye çalıştığımız gibi, kurumumuza sahip çıkmak ancak halkımızın desteğiyle mümkündür. Halkımızın desteği ne kadar büyük ise, bizim atacağımız adımlar da bu denli güçlü olacaktır.”