MÜFTÜMÜZ MUSTAFA TRAMPA ’DR. SADIK AHMET PENELİNE’ KATILDI

07-01-2023

MÜFTÜMÜZ MUSTAFA TRAMPA ’DR. SADIK AHMET PENELİNE’ KATILDI

Müftümüz Mustafa Trampa, 7 Ocak 2023 Cumartesi günü Keşan’da DEB Partisi kurucusu Dr. Sadık Ahmet Paneli’ne katıldı.

Dr. Sadık Ahmet’in ismini taşıyacak köprü-kavşak töreni öncesinde, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katılımıyla gerçekleşen “Dr. Sadık Ahmet Paneli”, Keşan’daki Ağadayı Oteli Toplantı Salonunda yapıldı.

Moderatörlüğünü Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yaptığı panelde, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali Hüseyinoğlu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Saadettin Yağmur Gömeç konuşmacı olarak yer aldı.

Panele, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Üyeleri, azınlık kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da katıldı.

Sadık Ahmet ailesinin hazır bulunduğu panele katılanlar arasında, Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, BBP Başkanı Mustafa Destici, bölgedeki üniversite rektörleri, belediye başkanları ve kaymakamlar yer aldı.

Panelin ardından, Dr. Sadık Ahmet’in ismini alacak köprü – kavşak isim verme törenine geçildi.