MÜFTÜMÜZ MUSTAFA TRAMPA REGAİB KANDİLİ’Nİ MİZANLI CAMİİ’NDE İHYA ETTİ

27-01-2023

MÜFTÜMÜZ MUSTAFA TRAMPA REGAİB KANDİLİ’Nİ MİZANLI CAMİİ’NDE İHYA ETTİ

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa ve Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, 26 Ocak 2023 Perşembeyi Cuma’ya bağlayan gecede Regaib Kandili’ni Mizanlı’daki soydaşlarla birlikte Mizanlı Camii’nde ihya ettiler.

İskeçe Merkez, Yaka ve Ova Camii’lerinin dolup taştığı bu Mübarek Gece’de faziletli Müftümüz Mustafa Trampa ve Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu Mizanlı halkıyla buluşarak mübarek geceyi ihya ettiler, dualar edildi.

Ardından, şuhur-u selase de olarak bilinen mübarek üç ayların fırsat ayları olarak değerlendirilmesi ve en büyük manevi kârların elde edilerek geçirilmesi gerektiğini dile getiren Müftümüz, üç aylardaki gün ve gecelerin iyi değerlendirilmesi ve fırsat olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Üç ayların Müslümanlar için ayrı bir öneme sahip olduğunu ve her anının değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Müftümüz  "Bizlerde Peygamber Efendimizin üç aylara girerken yaptığı duayı hep birlikte yapmalıyız. Üç aylar gelince Peygamber Efendimiz (Aleyhisselatu vesselam) ’Ya Rabbi, Recep ve Şaban’ı hakkımızda hayırlı ve bereketli kıl, bizleri Ramazan’a ulaştır.’ diye dua ederdi. Yine üç aylarla alakalı olarak Peygamber Efendimiz, ‘Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ise ümmetimin ayı.’ diye buyurarak üç ayları en güzel şekilde geçirmemizi Peygamber Efendimizin (Aleyhissalatu Vesselam) bu hadisinden anlıyoruz. Üç aylar zaman olarak da diğer aylardan farklı bir zaman dilimleridir. Bu aylar içerisinde yer alan kandillerimiz hem Allah katında hem de biz Müminler katında farklı bir değere, farklı bir yere sahip olan kandil gecelerimizin dördü üç aylar içerisindedir." ifadelerini kullandı.

Mizanlı Camii’nde Müftümüz Trampa ve Müftü Yardımcımız Hraloğlu, cami imamı Remzi Selimkehaya ve halk tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.