İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN 363 HATİM

17-02-2023

İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN 363 HATİM

Anavatan’ımız Türkiye’de, 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde onbinlerce kardeşimiz enkaz altında kalarak hayatını kaybetti ve yaralandı.

Hatırlanacağı üzere, 10 Şubat 2023 Cuma günü faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’nın öncülüğünde, Anavatan’ımız Türkiye’de meydana gelen yıkıcı deprem felaketinde enkaz altında kalıp vefat eden kardeşlerimiz için İskeçe’nin Yaka, Ova ve Balkan ile İskeçe Merkez Camii’lerinde  Cuma ezanından yarım saat önce salalar verildi ve akabinde "Kur’an-ı Kerim ve Dua Programı" icra edildi. Namazdan sonra ise İskeçe ilimizin 83 Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa, depremde vefat eden kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazını İskeçe Merkez Çınar Camii’nde kıldırdı.

Müftümüz Trampa, Cuma hutbesinde, birlik ve dayanışma ruhunun önemine vurgu yaparak, "Anavatanımız Türkiye’de meydana gelen depremin üzüntüsünü yüreklerimizin derinliklerinde yaşadık. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesini kullandı.

Akabinde, faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’nın öncülüğünde İskeçe bölgesinde "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için hatim kampanyası başlattı.

Konuyla ilgili Müftümüz Trampa sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘‘İskeçe Müftülüğü olarak önümüzdeki Cuma günü Mirac Kandili vesilesiyle Anavatanımız Türkiye’de depremde vefat edenlerin ve tüm geçmişlerimizin ruhuna hatim kampanyası başlatıyoruz. Köy ve Mahallelerimizdeki her cami cemaatinden Cuma akşamına kadar en az birer hatim okunmasını istirham ediyoruz.

Miraç Kandili’nde hatimlerin duası yapılacaktır.

Allah kabul etsin.’’ ifadelerine yer verdi.

Buna göre, soydaşlarımız depremde hayatlarını kaybeden kardeşlerimiz için 363 hatim okudular.

17 Şubat 2023 Cuma akşamı Mirac Kandili’nde İskeçe’nin Yaka, Ova, Balkan ve İskeçe Merkez Camii’lerinde din görevlilerimiz asrın felaketi olarak nitelenen depremlerde vefat edenler için okunan 363 hatimin dualarını yaptılar.

İskeçe bölgemizin 83 Camii’nde vefat eden kardeşlerimiz için okunan hatimlerin duaları yankılandı. Mirac gecesinde Batı Trakya Müslüman Türk soydaşlarımız tek yürek olup Anavatan’ımızda

enkaz altında vefat eden kardeşlerimiz için hep bir ağızdan okunan İlah-i Kelam’ın dualarını ederek Yaradan’dan rahmet dilediler.

Müftümüz Trampa, Mirac Kandili’ni İskeçe Merkez Muhacır Camii’nde soydaşlarla birlikte ihya etti.

Faziletli Müftümüz burada başlatılan hatim kampanyasının genel duasını yaparak, ‘‘Ya Rabbi! Anavatanımızdaki şiddetli depremin olduğu ilk günden itibaren, depremzedelerin acılarını paylaşan, açılan yaraların kapanması için dua eden Batı Trakya Müslüman Türklerinin dualarını kabul eyle! Özellikle Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kumlu’nun başlattığı yardım kampanyasına yoğun ilgi göstererek destek verenlerin yardımlarını kabul eyle Allah’ım! Hele hele o minik yavrularımızın kendi biriktirdikleri harçlıklarından ayırarak deprem bölgesindeki acı çeken minik arkadaşları için yaptıkları o samimi yardımlarını kabul eyle! Bu günahsız yavrularımızın hürmetine bizi; deprem, sel gibi her türlü afattan muhafaza eyle. Bir daha bizlere böyle acılar yaşatma Allah’ım!

İskeçe Bölgesinde okunan 363 sayıdaki Kur’an-ı Kerim hatimlerini, salat-ü selamları, hayır ve hasenatımızı, salih amellerimizi bu Mirac gecesi hürmetine yüce katında en güzel şekliyle kabul eyle Allah’ım! Okunan hatimleri, hassaten Ana vatanımız Türkiye’ de meydana gelen şiddetli deprem sonucu vefat eden kardeşlerimizin de ruhlarına hediye eyledik Sen ulaştır Allah’ım!Bu kardeşlerimizi şehitlik makamıyla huzuruna kabul eyle ya Rabbi!.’’ ifadelerine yer verdi.

Faziletli Müftümüze, İskeçe Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek, İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Millet Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Bilal Budur ve DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço eşlik ettiler.