‘KADINA UMUT TOPLUMA HAYAT’ PROJESİ DEVAM EDİYOR

21-02-2023

‘KADINA UMUT TOPLUMA HAYAT’ PROJESİ DEVAM EDİYOR

İskeçe Müftülüğü ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin birlikte yürüttüğü “Kadına Umut Topluma Hayat’’ projesinin yedinci buluşması, 22 Şubat 2023 Çarşamba ve 24  Şubat 2023 Cuma günü olacaktır.

Hatırlanacağı üzere, geçen yıl “Balkan Kolunda Kadın Olmak” ismiyle gerçekleşen proje bu yıl “Kadına Umut Topluma Hayat’’ ismiyle gerçekleşiyor. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık kadınının sosyal hayata daha çok katılmasını amaçlayan proje çerçevesinde projeye katılan bayanlar her hafta farklı konu ve uzmanlarla bir araya gelecektir. Proje çerçevesinde seçilen kitapları okuyan bayanlar projenin sonunda okudukları kitapların yazarlarıyla buluşacaktır. Yaklaşık 10 hafta süren projenin sonunda kültürel bir gezi ile program nihayete erecektir. Geçen yıl İskeçe’nin Şahin, Ketenlik ve Gökçepınar köylerinde gerçekleşen projeye bu yıl Paşevik, Elmalı ve Koyunköy’de devam edilecektir.

“Kadına Umut Topluma Hayat’’ projesi, 22 Şubat 2023 Çarşamba günü Peşevik’te saat 15:30’da, aynı gün Elmalı’da saat 18:00’da, 24 Şubat 2023 Cuma günü ise Koyunköy’de saat 18:30’da gerçekleşecektir. Projenin yedinci hafta konuşmacıları, İskeçe Müftülüğü İlâhiyatçı Vaize Nesrin İmam ve Uzman Diyetisyen Ümran Eblük’tür.

Etkinliğe bütün Batı Trakya Müslüman Türk Kadınları davetlidir.