ŞAHİN KÖYÜNDE ÇOCUK VE GENÇLERE YÖNELİK İLK İFTAR YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

25-03-2023

Müftülüğümüz, Ramazan ayı nedeniyle İskeçe Merkez, Balkan, Yaka ve Ova genelinde “Çocuk ve Gençlik İftarları” düzenliyor. Genç ve çocuklara yönelik iftarların ilki 24 Mart Cuma akşamı Şahin’de yapıldı. Müftülüğümüz, Şahinli iş adamlarının katkısıyla Ramazan ayı boyunca İskeçe İli’nin genelini kapsayacak şekilde Şahin, Ketenlik, Paşevik, Mustafçova, Çınar Merkez, Mısvaklı, Koyunköy ve Beyköy’de sekiz ayrı yerde gençlerimiz ve çocuklarımıza yönelik iftar düzenliyor.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Sayın Aykut Ünal ve faziletli Müftümüz Mustafa Trampa ile Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu’nun katılımıyla ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık temsilcilerinin iştirakıyla Şahin’deki iftar programında, tiyatro gösterisi de yapıldı.

Şahin Karaca Ahmet Camii’nin bahçesinde yapılan iftara Şahin köyü çocukları ve gençleri başta olmak üzere; Elmalılı, Sinikovalı, Ilıcalı ve Memkovalı çocuk ve genç soydaşlarımız katılarak birlik ve bereberlik içerisinde iftar etmenin mutluluğunu yaşadılar. Akabinde, hep birlikte Rabbimize yönelerek akşam namazını eda ettiler.

İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu’nun iftar duasını yapmasının ardından selamlama konuşmaları yapıldı. Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Müftümüz Mustafa Trampa, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, İskeçe Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran birer selamlama konuşması yaptı.

Faziletli Müftümüz Trampa konuşmasında İskeçe Müftülüğümüzün toplam sekiz Gençlik İftarı düzenleyeceğini belirterek, bu iftarların tamamının Şahinli iş adamlarının katkısıyla yapıldığını söyledi ve katkıda bulunan iş adamlarına teşekkür etti.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da Şahin’de bulunmaktan ve Gençlik iftarı gibi anlamlı bir programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gümülcine Başkonsolosumuz Sayın Ünal, organizasyonda emeği geçenleri de tebrik etti.