İSKEÇE MÜFTÜMÜZ MUSTAFA TRAMPA FIÇILLI (FECİRLİ) KÖYÜ HACI MÜMİN AĞA OĞLU MUHARREM CAMİİ’NDE DÜZENLENEN İFTARA KATILDI

26-03-2023

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa ve Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, 26 Mart 2023 Pazar akşamı İskeçe’ye bağlı Fıçıllı (Fecirli) köyü tarihi Hacı Mümin Ağa Oğlu Muharrem Camii’nin bahçesinde düzenlenen iftara katıldılar.

Günümüzde sadece 16 kişinin ikamet ettiği Fıçıllı köyünün tarihi Hacı Mümin Ağa Oğlu Muharrem Camii’nin bahçesinde düzenlenen iftar programına T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal’ın yanı sıra Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık temsilcileri iştirak etti.

İskeçe esnaf ve iş adamlarının katkısıyla, Fıçıllı (Fecirli) köyü iftar programı gerçekleştirildi.

Büyük ölçüde İskeçe’nin terk edilmiş köylerinden biri olan ve tarihi bir camiye sahip olan Fıçıllı köyü bu akşam Batı Trakya Müslüman Türk soydaşlarını iftar programında bir araya getirerek; Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın tarihine mercek tuttu.