HATİM MERASİMLERİ BÜYÜK COŞKUYLA BU HAFTA SONU DA DEVAM ETTİ

13-04-2011

HATİM MERASİMLERİ BÜYÜK COŞKUYLA BU HAFTA SONU DA DEVAM ETTİ

Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet göstren Kur’an Kurslarımızda gelenek haline gelen Hatim Merasimleri büyük bir coşkuyla devam etti. 10 Nisan 2011 Pazar günü Bratankova ve Basaykova Kur’an Kurslarının Hatim Merasimleri gerçekleşti.

9 Nisan Cumartesi günü her iki köyümüzde de sabah saatlerinde Kurban Kesim Merasimleri gerçekleşti. Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin de katıldığı bu kesim merasimlerinde çekilen tekbirler va ardında yapılan dua ile çok coşkulu anlar yaşandı.

Bratankova ve Basaykova Kur’an Kurslarında 10 Nisan Pazar günü yapılan hatim merasimlerinde kalabalık halk topluluğu katıldı. Bu merasimlerde onur konuğu olarak Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Mustafa Sarnıç Bey de yer aldı.

Müftümüz Sayın Ahmet Mete yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik çağrısı yaptı ve eğitim konusunda son gelişmeleri aktardı. Ayrıca Kur’an Kurslarımızın faaliyetleri konusunda da değinen Faziletli Müftümüz sözlerini şöyle sürdürdü: "Müftülüğümüz bünyesinde Kur’an Kurslarımız eksiklikleriyle beraber, evlâtlarımıza dini eğitimi veren şu andaki en sağlam müesseselerimizdir. Bu nedenle evlâtlarımız mutlaka Kur’an Kurslarımızdan geçip bu eğitimi almaları gerekir."

Sayın Başkonsolosumuz da hatim yapan öğrencileri tebrik etti ve halkı selâmlayarak bu tür etkinliklerde bulunmaktan büyük haz aldığını ve adeta deşarz olduğunu ifade etmişleridir.

Devamında gerek Müftümüz, gerekse Başkonsolosumuz Basaykova Hocası Remzi Selimkâhya’yı ve Bratankova Hocası Hüseyin Cihan’ı başarılarından dolayı tebrik ettiler.