İSKEÇE ILICA’DA CAMİ VE KUR’AN-I KERİM’E ÇİRKİN SALDIRI

15-06-2023

İSKEÇE ILICA’DA CAMİ VE KUR’AN-I KERİM’E ÇİRKİN SALDIRI

Müftümüz Mustafa Trampa, 15 Haziran 2023 Perşembe günü Ilıca Kaplıcalar Mahalle Camii’ne yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:

‘‘Bugün saat 18:00 sularında Fransız vatandaşı olduğunu öğrendiğimiz bir şahıs, Mustafçova Belediyesi’ne bağlı Ilıca Bölgesi Kaplıcalar mevkiinde bulunan caminin içine girip, minberin perdesini sökerek başına sarmış ve caminin içinde bulunan Kur’an-ı Kerim’leri parçalayarak yere atmıştır. Olaya ilk şahit olan Ilıca Nahiyesi eski Müdürü Hasan Nazır’dan aldığımız bilgilere göre, bu şahıs polisler tarafından göz altına alınarak Şahin Karakoluna götürülmüştür.

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Mustafaçova Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Delihüseyin ve Ilıca Aşağı Mahalle Mütevelli Heyeti Başkanı Eyüp Köse ile  istişare ederek Fransız vatandaşı  şahıs hakkında şikayette bulunulmuştur.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve mabedimize yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınar, barış ve huzur ortamını yok etmeye yönelik bu tür saldırıyı gerçekleştiren karanlık ruhlu şahsın hak ettiği cezaya çarptırılmasını bekleriz.

Milletimiz söz konusu olayı endişe ve şaşkınlıkla karşılamıştır. Rabbim bu tür dini değerlerimize saldıran kötülerden korusun.’’