MÜFTÜ YARDIMCILARIMIZ İSKEÇE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DÜZENLENEN “ŞİİR GECESİ VE BABALAR GÜNÜ” ETKİNLİĞİNE KATILDILAR

19-06-2023

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği, (BTAYTD) Şiir Atölyesi ile Özel Eğitim Kolu ve Kadınlar Kolu’nun organizatörlüğünde 18 Haziran Pazar günü ‘Şiir Gecesi ve Babalar Günü’ etkinliği düzenlendi.

‘Şiir Gecesi ve Babalar Günü’ etkinliğine Müftümüz Mustafa Trampa’yı temsilen Müftü Yardımcılarımız Ahmet Hraloğlu ve Fatma İmam katıldılar.

İskeçe Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin sunuculuğunu Sevkan Tahsinoğlu yaptı.

Etkinlikle ilgili BTAYTD’den yapılan açıklama şöyle:

“Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Şiir Atölyesi, Özel Eğitim Kolu ve Kadınlar Kolu’nun ortaklaşa düzenlediği etkinlik, öncelikle Ulu Önder Atatürk ve aramızdan ayrılarak ebediyete intikal etmiş, liderlerimizin, başkanlarımızın ve tüm değerli babaların anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği başkanı sn. Hüseyin Baltacı’nın açılış konuşmasıyla devam eden etkinlikte, İskeçe Müftü Yardımcısı sn. Ahmet Hraloğlu, Encümenler Birliği başkanı sn. Ahmet Kara, İskeçe Türk Birliği başkanı sn. Ozan Ahmetoglu, milletvekilimiz sn. Hüseyin Zeybek, DEB Partisi başkanı sn. Çiğdem Asafoğlu birer selamlama konuşması yaptılar.

Konuşmaların ardından Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Kadınlar Kolu Başkanı sn. Şükriye Memet Babalar Günü’nün tarihçesini okudu. Etkinlik BTAYTD Kadınlar Kolu’nun, şiirler eşliğinde babalarla ilgili hazırlamış olduğu bir video gösterisi ile devam etti.

Video gösterinden sonra sırasıyla BTAYTD İskeçe Kültür Merkezi Özel Eğitim Kolu çocukları ve Şiir Atölyesi  katılımcıları şiirlerini  okudular. Şiirlerin okunmasına müzik öğretmeni sn. Gönen Molla gitarı ile eşlik etti.

Şiirlerden sonra tüm babalar adına, İskeçe Müftü Yardımcısı sn. Ahmet Hraloğlu’na ve gönüllü katkısından dolayı müzik öğretmeni sn. Gönen Molla’ya birer buket çiçek takdim edildi.

Son olarak etkinliğe katılan misafirlere açık büfe hazırlanmış olan ikramlıklar sunuldu.”