MÜFTÜMÜZ TRAMPA ILICA’DA KUR’AN VE CAMİYE YAPILAN SALDIRININ DAVASINA KATILDI

20-06-2023

MÜFTÜMÜZ TRAMPA ILICA’DA KUR’AN VE CAMİYE YAPILAN SALDIRININ DAVASINA KATILDI

Ilıca Kaplıcalar Mahalle Camii’ne saldırarak Kur’an-ı Kerimler yırtan 64 yaşındaki Fransız vatandaşı saldırganın davası bugün (19 Haziran Pazartesi) görüşüldü.
Sanığın avukatı emniyet birimlerinden henüz parmak izi raporunun gelmediğini söyleyerek davanın ertelenmesini istedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı davanın 4 Temmuz tarihine ertelenmesine karar verdi.
Konu ile ilgili olarak konuşan avukat Ahmet Kara, sanık avukatının talebi üzerine davanın ertelendiğini, sanığın cami saldırısı dışında medyada yer alan haberlere göre başka suçlara da karıştığını, bu yüzden tutuklu yargılanmasının beklendiğini belirtti.
Bugün görüşülen davaya, Müftümüz Mustafa Trampa, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, Ilıca köyü vakıf heyeti üyeleri, Müftülüğümüzün din görevlileri ve soydaşlar katıldı.