MÜFTÜMÜZ TRAMPA İTB’NİN DÜZENLEDİĞİ ’’İSKEÇE KÜLTÜR VE SANAT’’ ETKİNLİĞİNE KATILDI

20-06-2023

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa ve kıymetli eşi Nadire Ömer Trampa, İskeçe Türk Birliği’nin düzenlediği "İskeçe Kültür - Sanat Şenliği" etkinliğine katıldılar. Etkinlik 19 Haziran Pazartesi günü büyük bir katılımla yapıldı.
İskeçe Azınlık Lisesi Spor Sitesi’nde gerçekleştirilen Kültür - Sanat Şenliği’nde İskeçe Türk Birliği’ne bağlı Biçki - Dikiş - Nakış ve El Sanatları Kurslarının yıl sonu sergilerinin açılışı yapıldı. İTB’nin kurs ve çalışma grupları gösteriler sundu. İTB Korosunun konseri büyük bir beğeniyle izlendi. "Dünden Bugüne Geleneksel Kıyafetler Defilesi" de yapıldı. Etkinlik, İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliği’nin desteğiyle yapıldı.
İskeçe Kültür - Sanat Şenliği, İTB kurslarında üretilen eser ve ürünlerin sergilendiği "El Emeği Göz Nuru Sergisi"nin açılışı yapıldı. Serginin açılışını İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa yaptı.
Daha sonra ise etkinliğin kültürel programına geçildi. Açılış konuşmasını yapan İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Kültür - Sanat Şenliği’nin organizasyonunda yer alan tüm çalışma gruplarına, İskeçe Azınlık Ortaokul Lisesine, İskeçe Müftülüğüne ve BTAYTD’ne destekleri için teşekkür etti.

Müftümüz Mustafa Trampa konuşmasına böyle bir etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Açılışı yapılan sergiyi gezerken kendi çocukluk yıllarına gittiğini belirten müftü Trampa, "Hep tanıdık motifler ve eserler. Bizim çocukluğumuz bunlarla geçti. Adeta yıllar önceki evime ve köyüme yolculuk ettim." dedi. İskeçe Müftüsü Trampa, her insanın olduğu gibi her kurumun da bir kimliği ve kişiliği olduğunu ifade ederek, "Batı Trakya’da ve İskeçe’de Türk kültürü dediğimiz zaman ilk akla gelen kurum İskeçe Türk Birliği’dir. Bu dernek Türk kültür evi gibidir. Yaşatılmaya çalışılan da bizim kültürümüz ve geleneğimizdir." diye konuştu.

Etkinliğin sonunda Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal’a, kıymetli eşi İlayda Ünal’a ve  Müftümüz Trampa’ya hediye takdim edildi.
Etkinikte, İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu ile Kadınlar Kolu ise yiyecek ve içecek ikramında bulundu. İskeçe Kültür - Sanat Şenliği’ne katılanlar arasında Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu ve din görevlileri de yer aldılar.