ILICA HATMİ GÖNÜLLERİ FETHETTİ

02-07-2023

ILICA HATMİ GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Müftülüğümüzün çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Ilıca Yukarı Mahalle Kur’an Kursu’nun 2 Temmuz 2023 Pazar günü hatim merasimi gerçekleşti.

Büyük bir coşkuyla gerçekleşen Ilıca Yukarı Mahalle Kur’an Kursu hatim merasimine, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Sayın Aykut Ünal ve Müftümüz Mustafa Trampa iştirak ettiler.

Ilıca köyü hatim merasiminde, talebelerin Kur’an-ı Kerim tilâveti, okudukları şiir ve ilâhileri büyük beğeni topladı. Müftümüz Trampa, hatim töreninin ardından dua yaparak Ilıca Yukarı Mahalle din görevlilerini, öğrencilerini ve ailelerini tebrik etti ve başarılar diledi.

Hatim törenine T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal’ın ve Müftümüz Trampa’nın yanı sıra, İskeçe Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Ilıca Yukarı Mahalle’den olan Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, Din Görevlileri, Azınlığımızın önde gelen temsilcileri ile kalabalık halk topluluğu katıldı.

Ilıca köyünde gerçekleşen hatim töreninde, öğle namazından sonra misafirlere geleneksel etli pilav ve ayran ikram edildi.

1 Temmuz Cumartesi günü Ilıca köyünde kurban kesim töreni gerçekleşti. Ilıca’daki kurban kesim törenine Müftülüğümüzü temsilen Vaiz Mehmedemin Velibaşa katıldı.