MÜFTÜMÜZ TRAMPA ILICA’DA HAFIZLIK İCAZET MERASİMİNE KATILDI

10-07-2023

MÜFTÜMÜZ TRAMPA ILICA’DA HAFIZLIK İCAZET MERASİMİNE KATILDI

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa, 9 Temmuz 2023 Pazar günü Ilıca Yukarı Mahalle Camii’nde İclâl ve Yusuf Mihtaroğlu için düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi’ne katıldı.

Hafızlık İcazet Merasimi’nde; Türkiye’den katılan Kurra hafızlar okudukları aşırlarla ve Müftülüğümüzün İlâhi korosunun icra ettikleri ilahilerle halkımızın gönüllerini fethettiler. Akabinde, Hafız Yusuf bir aşır ve kısa sureleri okudu. Sonunda da, Müftümüz duasını yaptı. Müftümüz Hafızlık İcazet Merasimi’nde yaptığı konuşmada, Kur’an-ı Kerim’in korunmasının yollarından birisinin de hafızlar olduğunu vurgulayarak, her sahada hafızlarımızın yetişmesini Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu için büyük bir kazanım olacağını belirtti ve hafızlarımızın çoğalmasını temenni etti.

Öğle namazından sonra, Ilıca Yukarı Mahalle’nin ilk hafizesi olan İclâl Mihtaroğlu için kadın soydaşlarımıza yönelik özel program da icra edildi.

Müftümüz Trampa’ya, Ilıca köyünden olan Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu ve Müftülüğümüzün personeli eşlik ettiler.

Ilıca Yukarı Mahalle Hafızlık Cemiyeti’ne; İskeçe Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Deli Hüseyin, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, Mustafçova Belediyesi ana muhalefet liste başkanları, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı temsilcileri, İstanbul Çatalca Vaizi ve İsmailağa Kur’an Kursu Genel Müdürü Dr. Muhammed Masum Vanlıoğlu ile beraberindeki heyet, Müftülüğümüzün İlâhi Korosu ve birçok soydaş katıldı.

Hafızlık İcazet Cemiyeti’nin ardından misafirlere geleneksel pilav ikramı yapıldı.