15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İSKEÇE BÖLGESİN’DEKİ CAMİLERDE DUALARLA ANILDI

16-07-2023

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İSKEÇE BÖLGESİN’DEKİ CAMİLERDE DUALARLA ANILDI

Müftülüğümüzün organizasyonuyla İskeçe yaka, ova ve balkan bölgesindeki camilerde 15 Temmuz şehitleri için salâ ve Mevlid-i Şerif okundu, tüm şehitler dualarla anıldı.

Faziletli Müftümüz Trampa, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitleri anma vesilesiyle Karaçanlar köyündeki anma programına katıldı. Karaçanlar köyündeki anma programına T.C. Gümülcine Başkonsolosluğunu temsilen Muavin Konsolos Güven Bora iştirak etti. Şehitleri anma programına Müftümüz Trampa’nın yanı sıra Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, Mustafçova Belediye Başkan adayları Cemil Kabza ve Mücahit Dükkâncı, Gökçeler eski Belediye Başkanı Birol İnce Mehmet, Müftülüğümüzün İlâhi korosu ile köy halkı iştirak etti.

Okunan Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim’in ardından Müftümüz Trampa’nın yaptığı dua ile ana vatanımız Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde fetö terör örgütü  tarafından yapılan darbe girişiminde şehit olan ve vatanı için farklı zamanlarda şehadete erişmiş tüm şehitler anıldı.

Son olarak, Müftümüz Trampa günün önemine binaen kısa bir konuşma yaparak 15 Temmuz 2016’da yaşananları kısaca özetledi ve ana vatanımız Türkiye’de böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması için her zaman duacı olduklarını ifade etti. Müftümüz Trampa programa katılan herkese teşekkür etti.