’’ULU ÇINARLARA VEFA’’ ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

17-07-2023

’’ULU ÇINARLARA VEFA’’ ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Müftümüz Mustafa Trampa ve Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, 7 Temmuz 2023 Cuma günü  ’’Ulu Çınarlara Vefa Projesi’’ kapsamında 1940 Kozluca köyü doğumlu Şükrü Hacıhafız’ı ikamet ettiği Kireççiler köyünde evinde ziyaret ettiler.

Yunanistan’ın sıkıntılı yıllarında dünyaya gelen hocamız Şükrü Hacıhafız, ilkokulu kendi köyünde tamamladıktan sonra, 1958’de Paşevik Medresesi’nden mezun olmuştur. Çiftçi ailesi olan hocamız, geçimini daha çok tütüncülükle geçirmiştir. Ova ve yaka köylerinin hemen hemen hepsinde Ramazan hocası olarak görev yapmıştır. Bunlardan bazıları şunlardır: İnhanlı, Mıkmıllı, Zinelli, Mısvaklı, Gökçeler, Kireççiler. İki yıl da Kırköy’de imamlık yapmıştır.

1970 yılında Kozluca’da hayat şartları zor olduğu için, Kireççiler’e göç eder ve orada yerleşir. Aynı zamanda Kireççiler köyünde imamlık vazifesine başlar ve 1980 yılına kadar bu görevi sürdürür. Bu arada hocamız, çok sıkıntılı yıllar geçirdiğini anlatıyor. Özellikle 1974 Kıbrıs olaylarında, maalesef faturasını Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’ndan çıkartılmaya çalışılmıştır. Hocamızın okuduğu ezanlardan dolayı aşırı gruplar rahatsız olmuş, camiye gitmemesini ve ezan okumamasını aksi halde canından olacağı şeklinde tehdit etmişlerdir Bu çerçevede Hocamız, başından geçen birkaç olayı bize anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

1980 yılından emekli olana kadar 35 sene meccanen Mursallı köyünde Cuma ve Ramazan imamlığı vazifesi yapmıştır. Bu arada çocuklara Kur’an Kursu yaparak dini eğitim alanında da hizmet etmiştir.

Hocamız ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek içten teşekkür etti. Müftümüz de hocamıza hediye takdim etti.