T.C. DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI VE BERABERİNDEKİ HEYET MÜFTÜMÜZ TRAMPA’YA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

24-07-2023

T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız ve beraberindeki heyet, Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’ya ziyaret gerçekleştirdi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız’a, Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da eşlik ettiler. Müftümüz Trampa’ya gerçekleştirilen ziyarette, Müftü Yardımcılarımız Ahmet Hraloğlu ve Fatma İmam ile Müftülüğümüzün din görevlileri hazır bulundular.

T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız ve beraberindeki heyet, Müftümüz Trampa’yla bir süre görüşerek Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’yla ilgili meseleleri değerlendirdiler. Ziyaretin sonunda, taraflar birbirlerini hediye taktim ettiler.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, ‘‘Batı Trakya ziyaretimizin ilk gününde Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa ile görüştüm. Batı Trakya’daki Türk Azınlığın her zaman yanında olduğumuzu belirttim.’’ ifadelerine yer verdi.