MÜFTÜMÜZ TRAMPA DR. SADIK AHMET’İN ANMA TÖRENİNE KATILDI

24-07-2023

MÜFTÜMÜZ TRAMPA DR. SADIK AHMET’İN ANMA TÖRENİNE KATILDI

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak arama mücadelesinin sembol ismi, Dostluk Eşitlik Barış Partisinin (DEB) kurucusu ve ilk genel başkanı Dr. Sadık Ahmet’in, ölümünün 28. yılında yapılan anma törenine katıldı.
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi tarafından Dr. Sadık Ahmet’in Gümülcine’deki Kahveci Mezarlığı’nda kabri başında düzenlenen anma törenine, Türkiye’den Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi İmren Nilay Tüfekçi katıldı. Törende, Türkiye Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürü ve eski Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da hazır bulundu.
Merhum Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet, oğlu Levent Sadık Ahmet ve kızı Funda Sadık Ahmet ile Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu’nun yanı sıra Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Azınlığımızın kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Müftü Yardımcılarımız Ahmet Hraloğlu ve Fatma İmam ile çok sayıda Batı Trakyalı Türk’ün de yer aldığı törende, Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi. Sadık Ahmet’in yaşamı boyunca verdiği mücadelelerle ilgili konuşmalar yapıldı.