KINAMA-İSKEÇE AHİRİYAN MAHALLE MEZARLIĞI’NIN TALAN EDİLMESİ

20-04-2011

KINAMA-İSKEÇE AHİRİYAN MAHALLE MEZARLIĞI’NIN TALAN EDİLMESİ

İskeçe’mizin Ahiriyen Mahalle eski mezarlığının devletin resmi kurumları tarafından talan edilemesi, yok edilmesi, hatta ve hatta saygısızca ecdadımızın kemikleri çiğnenmesi Batı Trakya Müslüman Türkünü derinden yaralamıştır.

Bir millete yapılabilecek en büyük saygısızlıklardan birini maalesef ülkemiz Yunan makamlarıbu çirkin tutum ve yanlış uygulamayla Batı Trakya Müslüman Türkünün ecdadına yapmaktadır.

Başbakan Sayın Papandreu ve Anamuhalefet Başkanı Sayın Samaras’ın kanunlar önünde eşitlikten bahsederken ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluktan konuşulurken bu denli yanlış ve baskıcı uygulamalar kabul eilemez.

Ahiriyan Mahalle Eski Mezarlığının çiğnenmesi ve yok edilmesi nedeniyle yetkilileri şiddetle kınıyor, bu yanlış uygulamanın acilen durdurulmasını talep ediyoruz.

İskeçe Müftüsü
Ahmet METE