ULUSLARARASI MÜSLÜMAN ALİMLER DERNEĞİ (UMAD) MÜFTÜLÜK PERSONELİMİZ VE HALKIMIZLA BİRARAYA GELDİ

01-09-2023

Uluslararası Müslüman Alimler Derneği (UMAD) Üyeleri Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Prof. Dr. Mustafa Karataş, Prof. Dr. Numan Aruç, Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Prof. Dr. Saffet Köse, Prof. Dr. Faruk Beşer, Doç. Dr. Abdurrahman Candan, Doç. Dr. Yakup Bıyıkoğlu, Doç. Dr. Abdullah Tırabzon, Ömer Korkmaz ve M. Emin Kılıç III. Balkan Ziyaretleri çerçevesinde 31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde İskeçe Müftülüğümüzün İmam-Hatip, İlâhiyatçı ve Kur’an Kursu hocalarımızla bir araya geldiler.

Heyet, 31 Ağustos Perşembe ikindi, akşam ve yatsı namazlarını Kozluca, Gökçepınar, Paşevik, Elmalı, Demircik, Şahin ve Ketenlik köylerinde eda ederek halka hitap ettiler. Prof. Dr. Mustafa Karataş, 31 Ağustos Perşembe Ketenlik, Elmalı ve Şahin köylerinde kalabalık bayan topluluklarına hitap etti.

1 Eylül Cuma günü heyet, Müftülüğümüzün İlâhiyat mezunları ile kahvaltıda buluşarak bir toplantı gerçekleştirdi. Devamında, Batı Trakya Yüksek Tahsilliler Derneği İskeçe Kültür Merkezi’nde din görevlileri ile düşüncelerini paylaştılar.

Uluslararası Müslüman Alimler Derneği (UMAD) Üyeleri, İskeçe programları çerçevesinde Çınar Camii Kur’an Kursu öğrencileri ve hocalarıyla buluştular. Çınar Camii Kur’an Kursu öğrencileri, UMAD üyelerinden oluşan heyeti güllerle karşıladılar. Akabinde, Cuma namazına, Çınar Camii, Sünne Camii, Mescid-i Atik, Ahriyan Camii ve Koyunköy Camii olmak üzere beş farklı yere giderek, vaaz ettiler ve hutbe irad ettiler.

Uluslararası Müslüman Alimler Derneği (UMAD) Üyeleri, Müftümüz Trampa’nın öncülüğünde, İskeçe’mizde 14 farklı yerde sohbet gerçekleştirerek soydaşlarımızın gönüllerini fethettiler.

Halkımız, Müftümüz Trampa’ya UMAD üyelerinden oluşan heyeti kendileriyle buluşturduğu ve böyle güzel bir programın oluşmasına vesile olduğu için teşekkürlerini sundu.