MERHUM MÜFTÜ MEHMET EMİN AĞA VEFATININ 17. YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

09-09-2023

MERHUM MÜFTÜ MEHMET EMİN AĞA VEFATININ 17. YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

Müftümüz Mustafa Trampa’nın öncülüğünde, 9 Eylül Cumartesi günü merhum Mehmet Emin Ağa’nın vefatının 17. yıldönümü için anma töreni düzenlendi.

Müftülüğümüz tarafından düzenlenen anma töreninde, merhum Müftü Mehmet Emin Ağa için İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii’nde Mevlid-i Şerif okutuldu, Mevlid’in ardından ise halka geleneksel pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Çınar Camii’ndeki törenin ardından merhum Müftü Mehmet Emin Ağa’nın kabri başında anma töreni gerçekleştirildi. Törende ilk olarak konuşan Müftümüz Mustafa Trampa, Mehmet Emin Ağa’nın Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı için önemli mücadeleler verdiğini hatırlatarak, Aga’nın ‘isyan ahlakı’ konusunda önemli adımlar attığını ve bu ‘ahlakı’ gelecek nesillere aktardığını vurguladı.

Müftümüz Trampa’nın ardınan söz alan eski İskeçe Vali Yardımcısı Musa Vidinli merhum Müftü Mehmet Emin Ağa ile birlikte yaşadığı anıları anlattı.

Vidinli’nin ardından İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Başkanı (BTAYTD) Başkanı Hüseyin Baltacı, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.

Merhum Mehmet Emin Ağa için düzenlene törende konuşma yapan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Sayın Aykut Ünal, gençlik yıllarında Mehmet Emin Ağa’nın hukuk mücadelesini örnek aldıklarını söyleyerek, Mehmet Emin Ağa’nın mücadelesinin birçok avukata ilham kaynağı olduğunu belirtti. Başkonsolos Ünal, birlik ve beraberlik için Mehmet Emin Ağa’nın mücadelesinin bir örnek olduğunu vurguladı.

Etkinlikte son olarak aile adına Mehmet Emin Ağa’nın oğlu ve aynı zamanda Mustafçova Eski Belediye Başkanı Mustafa Ağa söz alarak tüm katılımcılara teşekkür etti.

Merhum Müftü Mehmet Emin Ağa için düzenlenen anma törenine Azınlığımızın önde gelen temsilcileri yanı sıra birçok kişi katıldı.