MÜFTÜMÜZ MUSTAFÇOVA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

16-09-2023

MÜFTÜMÜZ MUSTAFÇOVA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’nın daveti üzerine Mustafçova Belediyesindeki dört Başkan adayı; Rıdvan Delihüseyin, Mücahit Dükkancı, Cemil Kabza ve Ahmet Kurt, 16 Eylül 2023 tarihinde İskeçe Müftülüğünde bir araya geldiler. Toplantıda İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ile B. T. Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı da hazır bulundular.

Müftümüz misafirleri hoşladıktan sonra, davetine icabet ettikleri için teşekkür etti. Ardından şunları söyledi: “Daha önce yaptığımız istişareler neticesinde dört adayla böyle bir toplantının gerçekleşmesinin çok yararlı olacağını düşündük ve bugün bir araya geldik. Bu konuda İskeçe Türk Birliği Başkanı Sayın Ozan Ahmetoğlu ile B. T. Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı’nın da hazır bulunması, bizim kurumlar arası işbirliğimizin çok net bir şekilde göstermektedir. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak davamıza sahip çıkmak ve mücadelemizi sürdürmek ancak bu şekilde mümkün olacaktır. Başkanlık için girdiğiniz bu seçim sürecini sükunetle ve suhuletle tamamlamayı Rabbim nasip eylesin. Sosyal medyadan takip ettiğimiz kadarıyla seçim süreci bir şölen havasıyla başladı. Temennimiz bundan sonra seçim meydanlarında birbirimizi eleştirirken ahlaki sınırları aşmadan bu seçim sürecini tamamlamanızdır. Sonunda kazanan Mustafçova Belediyesi Müslüman Türkleri olsun. Kurum olarak biz hepinize eşit mesafedeyiz. Din görevlilerimize de köy veya mahallelerini ziyaret ettiğiniz zaman hepinize eşit mesafede durmalarını ve yanlış anlaşılmalara yol açacak söylem, tavır ve davranışlardan uzak kalmalarını üzerine basa basa vurguladık.Çıktığınız bu hizmet yarışında Rabbim yardımcınız olsun, hepinize başarılar dilerim”

Müftümüz Mustafa Trampa’nın konuşmasından sonra, dört aday da söz aldı ve öncelikle kendilerini bir araya getirdiği için Müftümüze teşekkürlerini ve memnuniyetlerini sundular, ardından da birbirine başarı dileklerinde bulundular.

Adaylardan sonra İskeçe Türk Birliği Başkan Ozan Ahmetoğlu ile B. T. Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı kısa birer konuşma yaptılar. Başta böyle bir toplantıyı gerçekleştiren müftümüze teşekkür ettiler ve başkan adaylarına başarılar dilediler.