İSKEÇE AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ VARDİYALI EĞİTİMİ PROTESTO ETTİ

18-09-2023

İSKEÇE AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ VARDİYALI EĞİTİMİ PROTESTO ETTİ

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde eğitimin bu yıl da vardiyalı yapılmak istenmesine karşı çıkan Türk öğrenciler, Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’nın da katılımıyla, 18 Eylül 2023 Pazartesi günü okulun önünde kararı boykot etti.

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde kaliteli eğitimi baltalayan sorunlardan biri olan vardiyalı eğitimin bu yıl sona erdiği, yeni eğitim yılına sayılı günler kala Okul Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Ancak, yetkililer bu yıl da vardiyalı eğitimi devam ettirmede ısrarcı davranıyor.

“Haklıyız ve hakkımızı sonuna kadar arayacağız” "Okulumuzda Vardiyalı Eğitime HAYIR" pankartları açan ve sloganlar atan öğrenciler, bugün sabah saatlerinde itibaren okulun önünde toplanarak vardıyalı eğitimi boykot etmeye başladı.

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa, valilik binasının önünde bir konuşma yaparak, eşit eğitim haklarını talep etme mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi belirtti.

Türk öğrencileri, seslerini yetkililere duyurmaya çalıştılar.

Protesto yürüyüşüne; Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan,  Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği, Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, İskeçe Azınlık milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, ÇINAR Derneği Başkanı Cengiz Ömer, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, başkan adayları Cemil Kabza, Ahmet Kurt,  Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Meclisi Sekreter Yardımcısı İrfan Hacıgene ve birçok aktif ve aday Eyalet Meclis Üyesi adayları, İskeçe sabık Vali Yardımcısı Musa Vidinli, İskeçe sabık milletvekili Çetin Mandacı, Okul Encümen Heyeti üyeleri, Okul Aile Birliği üyeleri ve Müftülüğümüzün din görevlileri de destek vererek vardiyalı eğitime “yeter” dediler.