YASSIÖREN KERMESİ COŞKULUYDU

22-10-2023

YASSIÖREN KERMESİ COŞKULUYDU

22 Ekim 2023 Pazar günü Yassıören Spor, Kültür ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen geleneksel kermes ve kültür etkinliği coşkuyla gerçekleşti. Yassıören halkının ve bölge insanının yoğun ilgi gösterdiği kermese, Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa ve değerli eşi Nadire Trampa ile şeref misafiri olarak Anavatanımız T. C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve değerli eşi İlayda Ünal de katılmışlardır. Katılanlar arasında İskeçe Milletvekili Burhan Baran, yeni seçilen Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve değerli eşi Münevver Ahmetoğlu, B. T. Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı ve değerli eşi Özlem Baltacı ile bazı kurum ve kuruluş yöneticileri de vardı. Misafirleri Yassıören Spor, Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı ve yöneticileri karşılayarak hazırlanan yöresel yemeklerden ikramda bulundular.  Bu sıcak ilgiden dolayı misafirler, yaptıkları konuşmalarda başta Dernek Başkanı ve yöneticilerine ve emeği geçen herkese tebrik ve şükranlarını ifade etmişlerdir.

İskeçe Türk Birliği folklor ve müzik ekiplerinin gösterileri, kermese renk katmış büyük beğeniyle izlenmiştir. Satışa sunulan geleneksel Yassıören pidesi ve kışa hazırlık yöresel konserveler de büyük ilgi gördü.