MUSTAFA TRAMPA 100. YIL KONSERİNE KATILDI

28-10-2023

MUSTAFA TRAMPA 100. YIL KONSERİNE KATILDI

Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde, 27 Ekim 2023 Cuma günü Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği çatısı altında faaliyet gösteren Türk Sanat Müziği Korosu bir konser sundu. Konserde koro ve solo olarak Atatürk’ün sevdiği Rumeli şarkılarını seslendirildi.

Konsere T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve çalışanları, Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, BAKEŞ G. Sekreteri Latif Mehmet ve kalabalık bir soydaş topluluğu katıldı.

Konser bir dakikalık saygı duruşundan sonra protokol konuşmalarıyla başladı. Ardından B.T. Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet’in yaptığı konuşmada; Konseri, Anavatan T.C.’nin kuruluşunun 100. Yılı münasebetiyle ülkeyi savaşla kurtuluşa, cumhuriyetle kuruluşa taşıyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah ve dava arkadaşlarının anısına düzenlediklerini ifade etti.

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da selamlama konuşmasında; 100. Yıl faaliyetlerinin doya doya yaşandığı ve birçok unutulan şeylerin yeniden hatırlanacağı, hafıza tazelenen ve geleceğe nasıl bakacağımızı ilişkin bir dönem olacağını belirtti ve böyle anlamlı bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür etti.