GELENEKSEL GÖYNÜKLÜ MAHYASI COŞKULU GEÇTİ

05-11-2023

GELENEKSEL GÖYNÜKLÜ MAHYASI COŞKULU GEÇTİ

İskeçe’nin İnhanlı (Topiros) Belediyesi’ne Göynüklü köyünde her yıl gerçekleşen geleneksel Mahya töreni, bu yıl da 5 Kasım 2023 Pazar günü coşkuyla gerçekleşti. Mahya töreni, camide okunan mevlidi şerifle başladı. Ardından Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’nın yaptığı dua ve günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Akabinde; İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, BTAYT Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Belediye Başkan Yardımcısı Sunay Hüseyinoğlu, Milletvekili Burhan Baran ve T. C. Gümülcine Başkonsolosumuz Aykut Ünal birer selamlama konuşması yaparak köy halkını ve mahyanın gerçekleşmesine emeği geçenleri tebrik ederek şükranlarını sundular.

Mahya merasimine şeref misafiri olarak; İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’nın yanı sıra, hiç bir etkinlikte bizi yalnız bırakmayan Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, İskeçe Milletvekili Burhan Baran, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, B. T. Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İnhanlı Belediyesi Başkan Yardımcısı Sunay Hüseyinoğlu, Belediye Meclis üyeleri ve İskeçe Müftülüğü din görevlileri katılırken, civar köylerden gelen bölge halkı da hazır bulundu.

Camideki mevlid merasiminden ve konuşmalardan sonra, katılımcılara mahya yerinde etli pilav ve ayran ikram edildi. Daha sonra, bu mahyanın yapılmasında vesile olan türbe ziyaret edildi. Ardından köy kahvesine geçildi, halkla sohbet edildi. Buradaki son duraktan sonra, misafirler köyden ayrıldı.