MÜFTÜMÜZ 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİNE KATILDI

10-11-2023

MÜFTÜMÜZ 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİNE KATILDI

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. Yıldönümü vesilesiyle 10 Kasım 2023 Cuma günü Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’nun bahçesinde düzenlenen anma törenine katıldı.

Tören, Atatürk’ün vefat ettiği saat 09:05’te bir dakikalık saygı duruşu ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı’nın oğlu Demirkan Baltacı’nın çaldığı piyano eşliğinde okunan istiklal marşı ile başladı. Daha sonra ise günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalara geçildi.

Gerçekleştirilen anma törenine; Müftümüz Mustafa Trampa’nın yanı sıra, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda soydaş katıldı.