GENÇ AKADEMİSYENLER TOPLULUĞUNDAN ÖNEMLİ ETKİNLİK

12-11-2023

GENÇ AKADEMİSYENLER TOPLULUĞUNDAN ÖNEMLİ ETKİNLİK

11 Kasım 2023 Cumartesi günü Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği çatısı altında faaliyet gösteren Genç Akademisyenler Topluluğu, İskeçe Kültür Merkezinde "Cumhuriyetin 100. Yılında Gençler Konuşuyor" konulu başarılı bir etkinlik gerçekleştirdi.
Etkinlik ev sahibi olarak Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Azra Bağdatlı’nın moderatörlüğünde Burak Adil, Emre Kamil ve Koray Bağdatlı’nın konuşmacı olarak gerçekleşen etkinlik, büyük beğeniyle izlendi. Konuşmalardan sonra Anavatanımız Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılı vesilesiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ü konu alan bir sinevizyon gösterisi yansıtıldı. Ardından soru cevap ve eleştiri bölümü devam etti. Etkinliğe katılan Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa da kısa bir konuşma yapıp gençlere Atatürk’ün Nutku’na işaret ederek çok yararlı tavsiyelerde bulundu ve konuşmacıları tebrik etti. En sonunda da Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Sayın Aykut Ünal’ın çok yararlı değerlendirme konuşmasıyla etkinlik alkışlarla sona erdi.
Etkinlikte; Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Aykut Ünal, değerli eşi ve Konsolosluk erkânı, Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa ve değerli eşi ile kurum ve kuruluş başkan ve temsilcileri ve çok sayıda katılımcı hazır bulundu.