MÜFTÜMÜZ KİTAP TANITIM ETKİNLİĞİNE KATILDI

13-11-2023

MÜFTÜMÜZ KİTAP TANITIM ETKİNLİĞİNE KATILDI

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa, 12 Kasım 2023 Cumartesi akşamı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından desteklenen proje kapsamında, Bağlar Kitap Tanıtımları çerçevesinde İskeçe Türk Birliği’nde yapılan dört farklı kitabın tanıtım etkinliğine katıldı. Kitapseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte; İskeçe’den şair Müberra Karadayı’nın “Güneşe Yakın” adlı şiir kitabı, Gümülcine’den yazar Hüseyin Mehmet’in “Kalanlara” başlıklı öykü kitabının yanı sıra Kuzey Makedonya’dan Mehmet Arif’in “Divanını Yakan Şair” adlı şiir kitabı ve Medadin Limani’nin “Örtüsüz Yüzler” başlıklı öykü kitabı tanıtıldı.

Tanıtım etkinliğinin sunuculuğunu Ankara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Mezunu ve yazar Beyzanur İmam yaptı. Etkinlik selamlama konuşmalarıyla başladı. İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ev sahibi olarak bir açılış konuşması yaptı. Sonra İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, ardından da Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı birer selamlama konuşması yaparak kitap yazarlarını tebrik ettiler.

Programın devamında yazarlar söz aldı. İlk olarak “Güneşe Yakın” adlı şiir kitabının yazarı Müberra Karadayı söz alarak yazarlığının nasıl başladığının sürecini ve yazdığı şiir kitabı hakkında bilgi vererek katılımcılara seçtiği bir şiirini okuyarak sonlandı. İkinci olarak Gümülcine’den katılan Fiyaka Dergisi İmtiyaz Sahibi ve "Kalanlar" başlıklı öykü kitabının yazarı Hüseyin Mehmet konuşma yaparak, kitaplara ilgisinin ve yazarlık serüvenin nasıl başladığını katılımcılara anlattı. Daha sonra  Kuzey Makedonya’dan "Divanını Yakan Şair" adlı şiir kitabının yazarı Mehmet Arif, ardından "Örtüsüz Yüzler" başlıklı öykü kitabımın yazarı Medadin Limani söz alarak kitaplardan ve yazarlığa başlama sürecinden bahsettiler. Son olarak Anavatanımız Türkiye’den Ankara’dan gelen Uzam Yayınları sorumlusu Abdürrahim Karadeniz söz alarak kitap yazmanın önemine ve kitapların bir dilin yaşatılmasına ne kadar değerli katkılar sağladığı konusunda fikirlerini kitapseverlerle paylaştı.

Etkinlik sona erdikten sonra, kitapseverler kitapları yazarlara imzalattılar.