MİZANLI VE ŞAHİN KÖYLERİMİZİN ACILI GÜNÜ

14-12-2023

MİZANLI VE ŞAHİN KÖYLERİMİZİN ACILI GÜNÜ

6 Aralık Çarşamba akşamı yolda yürürken bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan ve bir hafta aradan sonra 12 Aralık Salı günü Kavala Hastanesinde hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ayşe Kadri bugün (14 Aralık 2023 Perşembe) ikamet ettiği Mizanlı köyünde büyük bir kalabalık eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. İkindi namazına müteakip gerçekleşen cenaze merasimi, önce evinin önünde okunan Kur’an-ı Kerim ve dua ile başladı ve ardından Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’nın anlamlı konuşmasıyla devam etti. Daha sonra kabristanda cenaze namazını kıldıran Müftümüz, cemaatten helallik aldıktan sonra toprağa verildi.

Cenazeye Ayşe’nin yakınları, arkadaşları, Mizanlı ve civar köylerden çok sayıda soydaş katıldı. Ayrıca cenaze merasimine Müftümüz ve çok sayıda din görevlilerimizin yanı sıra, katılanlar arasında, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan Muavin Konsolos Subutay Koç ve Ramadan Duban, Milletvekili Burhan Baran, Avdira Belediye Başkanı Yorgos Çitiridis, yeni seçilen Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer ve yerel yöneticiler yer aldı. Cenaze törenini, yerel medyanın yanı sıra ulusal kanallar da izledi.

İskeçe’nin ilk Türk Vali Yardımcısı Musa Vidinli’nin gelini ve yeğeni olan Ahmet Vidinli’nin eşi 45 yaşındaki Neriman Hanım Şahin’de son yolculuğuna uğurlandı.

Uzun süre mücadele verdiği amansız hastalığa yenik düşerek 13 Aralık 2023 Çarşamba günü tedavi gördüğü Dedeağaç Üniversite Hastanesinde hayatını kaybeden 45 yaşındaki Neriman Hanım, bugün (14 Aralık Perşembe) kalabalık bir cemaatin katılımı ile Şahin köyünde toprağa verildi. İkindi namazına müteakip gerçekleşen cenaze merasimi; evinin önünde okunan Kur’an-ı Kerim, dua ve helallikten sonra, Şahin Mezarlığına musalla taşına getirildi ve Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından son yolculuğunda uğurlandı. Müftü Yardımcımızın burada yaptığı kısa konuşmada, cenazeye iştirak edemeyen Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’nın selamlarını ve taziyelerini iletti ve helallik aldı.

Cenazeye çok sayıda cemaatin yanı sıra, Şahin Din Görevlilerimiz, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin ve yeni seçilen Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Belediye ve Eyalet Meclis üyeleri de katıldı.

Gerek Mizanlı’daki, gerekse Şahin’deki genç hanım kardeşlerimizin kaybı, hepimizi sarstı ve derin üzüntüye sevk etti. Bu yüzden Müftülük olarak bu acılı günde her iki köyümüzü de yalnız bırakmadık. Her iki cenaze de İkindi namazına müteakip olduğu için, Mizanlı’daki cenazeye Müftümüz Mustafa Trampa, Şahin’deki cenazeye de Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu katılarak acılı ailelerin yanında yer aldılar.

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa, bugün öğlen saatlerinde Şahin’e giderek merhume Neriman Hanım’ın acılı ailesiyle görüşerek taziyelerini sunmuş, Allah’tan acılı eşine, çocuklarına ve yakınlarına sabırlar dilemiştir. Merhumeye de dua ederek makamının cennet olması niyazında bulunmuştur.

İskeçe Müftülüğü olarak her iki genç merhume hanım kardeşlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileriz.