MÜFTÜ MUSTAFA HİLMİ AGA TOPLUM ÖNCÜLERİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

17-12-2023

MÜFTÜ MUSTAFA HİLMİ AGA TOPLUM ÖNCÜLERİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Müftülüğümüzün geleneksel hale getirdiği Merhum Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri etkinliği, bu sene ikincisini 16 Aralık Cumartesi akşamı saat 19:30’da Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği İskeçe Kültür Merkezi’nde coşkuyla gerçekleşti.

Etkinliğin sunuculuğunu Müftülüğümüz Din Hizmetleri Şube Müdürü Rıdvan Topçu yaptı. Etkinlik Cami-i Atik İmamı Emrah Şeh’in okuduğu Kur’an-ı Kerim’le başladı. Ardından Faziletli Müftümüz açılış konuşması, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’nu temsilen gelen Muavin Konsolos Subutay Koç’un selamlamasıyla devam etti.

Bu yılki etkinliğin ana teması “Batı Trakya’da Eğitim” olması nedeniyle, önce eğitim problemlerimizi yansıtan bir sinevizyon gösterisi sunuldu.  Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın kanayan yarası olan eğitimi uzman kişilerden dinlemek üzere, genç vaizlerimizden Serdar Küçük’ün moderatörlüğünde bir açık oturum gerçekleşti. Açık oturumda konuşmacı olarak; Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Avukat Ahmet Kara ile İskeçe Türk Birliği Başkanı Gazeteci Ozan Ahmetoğlu yer aldı. Açık oturumdan sonra müzisyen Özcan Kalfa’nın Türk Halk Müziğinden sunduğu kesitlerle gönüllerimizi coşturdu. Türk Halk Müziğinden sonra ödül törenine geçildi. Beş Toplum Öncülerine, bir de Teşvik Ödülüne layık görülenler sahiplerini buldu.

Siyaset alanında Musa Vidinli; ödülünü Muavin Konsolos Subutay Koç takdim etti.    Din Eğitimi alanında Hafız Mehmet Emin Tevfikoğlu; ödülünü İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa verdi. Eğitim alanında Beden Eğitimi Öğretmeni Ziya Hacı Salih; ödülünü Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu verdi. Kültür Sanat alanında Lütfiye Nihatoğlu; ödülünü Müftü Yardımcısı Fatma İmam’ın elinden aldı. Sivil Toplum Kuruluşları alanında İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu; ödülünü BTAYTD Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı’nın elinden aldı. Son olarak teşvik ödülüne layık görülen Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Genç Akademisyenler Topluluğu adına Başkan Burak Adil; ödülünü DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu takdim etti.

Etkinliğe, Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’nın yanı sıra, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkonsolosluğu’nu temsilen Muavin Konsolos Subutay Koç, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu,  görevi yılbaşında devr alacak olan yeni seçilen Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, İnhanlı (Topiros) Belediye Başkan Yardımcısı Sunay Hüseyinoğlu, Eyalet ve Belediye Meclis Üyeleri, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı ve Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Avukat Ahmet Kara iştirak etti. Hava muhalefetine rağmen İskeçe Müftülüğü din görevlileri ile halktan da  yoğun bir katılım oldu.