İSKEÇE’DE ŞEHİR SEMPOZYUMU DÜZENLENİYOR

04-01-2024

İSKEÇE’DE ŞEHİR SEMPOZYUMU DÜZENLENİYOR

İskeçe Müftülüğü olarak 2 – 3 Mart 2024 tarihlerinde Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği İskeçe Şubesi Kültür Merkezinde, her yönüyle ele alınacak olan İskeçe Şehriyle ilgili Sempozyum düzenlenecektir.

Sempozyumun amacı; İskeçe şehrinin tarihi, sosyal, fiziksel, demografik, ekonomik, kültürel ve dini dokusunu ortaya çıkarmak, aynı zamanda idari yapısını ele almaktır. Sahasında uzman kişiler tarafından bildiri şeklinde hazırlanacak olan konular, iki gün boyunca katılımcılara sunulacaktır. Belki de İskeçe tarihinde ilk kez gerçekleşecek olan böyle bir sempozyumu gerçekleştirmek, bu sahada araştırma yapacak olan araştırmacılara ışık olacak, tarihimizin ve kültürümüzün kayıt altına alınmasına da vesile olacaktır.

Sempozyuma ilgi duyan araştırmacılar, İskeçe Müftülüğü resmi Web sitesinden detaylı bilgiye ulaşabilirler.