İSKEÇE’DE HATİM MERASİMLERİ YOĞUN OLARAK DEVAM EDİYOR

26-05-2011

İSKEÇE’DE HATİM MERASİMLERİ YOĞUN OLARAK DEVAM EDİYOR

22 Mayıs 2011 Pazar günü, İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Dinkler, İskeçe Muhacir, Zinelli, Paşevik ve Ilıca Yukarı Mahalle Kur’an Kurslarında gerçekleştirilen hatim merasimleri tüm İskeçe Bölgesinde bir bayram havası esti.

Ilıca Yukarı Mahallesinde ve Paşevik’te 21 Mayıs Cumartesi günü İskeçe Milletvekilimiz Sayın Çetin Mandacı’nın ve kalabalık bir cemaatın katılmasıyla İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete’nin yaptığı dua ve çekilen tekbirlerle kurban kesimi merasimi gerçekleşti.

Uzun yıllardan sonra Paşevik’te gerçekleştirilen hatim merasimi T. C. Gümülcine Başkonsolosluğu Konsolsos Muavini Sayın Murat Sezgin, Faziletli Müftümüz, Belediye Başkanı Sayın Mustafa Cukal, BAKEŞ Başkanı Sayın Cemil Kabza ve daha bir çok ileri gelenle ve civar köylerden gelen cemaatle çok büyük ilgi gördü. Müftümüz ve Konsolos Muavinimizin yaptıkları selâmlama konuşmalarıyla törenden ayrıldılar. Aynı şekilde Ilıca Yukarı Mahallesinde de Mustafçova Belediye Başkanı ve BAKEŞ Başkanının arada yaptıkları birer selâmlama konuşması ile başka merasime katılmak üzere ayrıldılar. Müftülüğü temsilen Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu yer aldı.

Yapılan diğer hatim merasimlerinde müftülüğü temsilen vaizler görev almışlardır.

Bu hafta sonu yoğun olarak yapılan hatim merasimleri, halkımız tarafından büyük beğeni kazanmaktadır. Yapılan protokol konuşmalarında da hep geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın çok iyi eğitilmesi, milli ve dini hasletlerle yetiştirilmesi konusu vurgulanmaktadır. Ayrıca bu tür merasimlerin Batı Trakya Müslüman Türklerinin birlik ve beraberliği için çok önem arz ettiğini de ifade edilmektedir.