MÜFTÜMÜZ AA’NIN 2023’TEKİ YILIN KARELERİ OYLAMASINA KATILDI

01-02-2024

MÜFTÜMÜZ AA’NIN 2023’TEKİ YILIN KARELERİ OYLAMASINA KATILDI

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa, 25 Ocak 2024 tarihinde Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında 2023 boyunca çektiği fotoğrafları inceleyerek "haber", "çevre-yaşam", "spor", "Gazze: Kanıt" ve "Deprem: Umut" kategorilerindeki fotoğrafları oyladı.

Müftümüz Trampa, "Deprem: Umut" kategorisinde Mehmet Ali Özcan’ın "Depremzede bebekler" fotoğrafına oy verdi.

"Gazze: Kanıt" kategorisindeki fotoğrafları da inceleyen Müftümüz, Ashraf Amra’nın "İsyan" adlı karesini tercih etti.

"Çevre-yaşam" kategorisinde Mostafa Alkharouf’un "İlk kıblede namaz" adlı karesini seçen Trampa, "Haber" kategorisinde ise tercihini 28 Şubat gecesi Yunanistan’ın Larisa yakınlarındaki Tempi bölgesinde 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına tanıklık eden, "Çarpışma" isimli, Costas Baltas’a ait fotoğraftan yana kullandı.

Müftümüz AA’nın yaptığı faaliyetlerine, önyargısız ve insan haklarına saygılı bir şekilde haberciliğine işaret ederek, "Bizler örf ve adetlerimizle ayakta kalan bir milletiz. AA bizi bu dini ve milli kimliğimizle dünyaya tanıtıyor." dedi.

Atina ve Batı Trakya’da görev yapan AA muhabirlerinin vazifesinin çok önemli olduğunu söyleyen Faziletli Müftümüz, "Mesela Batı Trakya’da Mustafçova köyünde geleneksel kıyafetler giyen kadınların fotoğrafları dünya basınında yer aldı. Bu, Batı Trakya Müslüman Türk azınlığı için çok önemli bir moral kaynağı oldu." ifadelerini kullandı.