ÂMİNE HATUN CAMİİ’NDE MİRAC KANDİLİ COŞKUSU

07-02-2024

ÂMİNE HATUN CAMİİ’NDE MİRAC KANDİLİ COŞKUSU

Müftülüğümüz tarafından Âmine Hatun Camii’nde Mirac Gecesi vesilesiyle  Mevlid  ve  Dua programı düzenlendi. İskeçe Müftülüğüne bağlı din görevlilerinin icra ettiği program sonrası Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa mevlid duasını yaptı. Daha sonra cemaate sohbet eden Müftümüz, Mirac gecesinin önem ve anlamı üzerinde durdu. Ayrıca Pırnarlık mahallesine ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığına uzun yıllar hizmet eden ve geçtiğimiz günlerde vefat eden Ahmet Faikoğlu’nu da yad etti. Son olarak da  Âmine Hatun Camii’nde bundan sonraki süreçte hizmet edecek din görevlilerini de cemaate duyurma fırsatı buldu. Kılınan yatsı namazı sonrası cemaat birbirinin kandilini tebrik etti.

Pırnarlık Âmine Hatun Camii’ndeki programa İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’nın yanı sıra, Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, Eyalet Meclis Üyesi Fatih İsmailko, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, Mustafçova Belediyesi eski Belediye Başkanı Cemil Kabza, sabık milletvekili Çetin Mandacı, din görevlilerimiz ve kalabalık bir cemaat topluluğu iştirak etti.