PAŞEVİK’TE CUMA COŞKUSU

09-02-2024

PAŞEVİK’TE CUMA COŞKUSU

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Sekreteri ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan 9 Şubat 2024 Cuma günü İskeçe’ye gerçekleştirdikleri ziyaret çerçevesinde, Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa ile birlikte Cuma namazını Balkan Kolunun şirin köylerimizden Paşevik’te eda ettiler. Cuma namazı öncesi cemaate hitap eden Müftü İbrahim Şerif, konuşmasında; “insanın bu dünyada iki görevi vardır. Birincisi, Allah’a itaat. İkincisi de, yaratıklara karşı şefkat. Bu iki görevimize dikkat edersek, hem bu dünyada hem de ahirette huzurlu oluruz, ebediyen cennette gireriz. Çünkü biz inanıyoruz ki, ölmekle yok olmuyoruz, misafir olarak geldiğimiz geçici dünyadan ebedi aleme göçtür” ifadelerine yer verdi. Ardından namaza geçtik. Müftümüz Trampa da hutbeyi irad etti ve namazı kıldırdı. Namaz sonrası köy imamı Sabri Eminkâhya, misafirlere; “bu ziyaretinizle bize bayram yaşattınız, cemaatim adına size şükranlarımı sunarım” diyerek memnuniyetini ifade etti. Daha sonra misafirler cemaatle kucaklaştı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Camiden çıktıktan sonra misafir heyet kütüphaneye geçti, burada kendilerine ikramda bulunuldu.

Paşevik’teki coşkulu Cuma buluşmasında; Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Sekreteri ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Başkan Yardımcıları Mithat Kambur, Sami Palikar, belediye meclis üyeler, din görevlilerimiz ve çok sayıda cemaat katıldı.

Ziyaretin son bölümünde Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile Müftümüz Mustafa Trampa Paşevik hanımları ile buluştu. Hanımlar her Cuma günü öğlenden sonra kütüphanede toplanarak hanım hocalarımızdan Arziye Cambaz tarafından verilen sohbete katılıyorlar. Bu vesileyle bu Cuma hanımların bu toplantısına Müftülerimiz de katıldı ve kısa birer konuşma yaptılar. Bu ziyaretten dolayı hanımlar büyük memnuniyet duydular ve Müftülerimize teşekkür ettiler.