GENCERLİ’DE BERAT GECESİ COŞKUSU

25-02-2024

GENCERLİ’DE BERAT GECESİ COŞKUSU

24 Şubat 2024 Cumartesi akşamı İskeçe Müftülüğü olarak onbir ayın sultanı mübarek Ramazan Ayının müjdecisi Berat Gecesi’ni Ova köylerimizden İnhanlı (Topiros) Belediyesi’ne bağlı Gencerli’de düzenlenen mevlid merasimi etkinliğiyle büyük bir coşkuyla gerçekleşti. İskeçe Müftülüğü İlahi Korosundan hocalarımızın kıraat ettikleri Kur’an-ı Kerim, okudukları mevlid ve ilahilerle yoğun katılımın olduğu cemaat tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Mevlid merasiminin sonunda İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa bu geceye mahsus mana yüklü duası takip etti. Ardından bu gecenin mana ve ehemmiyetine binaen ve yapılması gerekenler konusunda kısa bir konuşma yaptı. Devamında da bu coşkulu gecede teşrif eden başta Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Güven Bora’ya olmak üzere, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’e, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Hacıgene ve beraberindeki Meclis Üyelerine, İnhanlı (Topiros) Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Necipoğlu ve Meclis Üyelerine, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu’na, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı’ya, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço’ya, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu’na ve din görevlilerine bir de camiyi tıklım tıklım dolduran hanım ve erkek cemaate, hizmet eden gençlere, mütevelli heyetine ve köy imamına Muzaffer İmam’a gönülden teşekkürlerini sundu, geceyi tebrik etti ve herkes için bereketli ve feyizli geçmesini Cenân-ı Hak’tan niyazda bulundu. Bu kısa konuşmadan sonra, Kur’an Kursu öğrencileri onur konuğu olarak teşrif eden Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Güven Bora’ya bir buket çiçek takdim ettiler ve fotoğraf çektirdiler. Akabinde yatsı namazına geçildi. Namazdan sonra, cemaat birbirlerinin gecesini tebrik ettiler ve böylece Berat Gecesi programı coşkulu bir şekilde sona erdi.

Gencerli’deki etkinliğe benzer, İskeçe’nin birçok camisinde de programlar düzenlenerek Berat Gecesi kutlanmıştır.