DİN HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRÜMÜZ ÜSKÜP’TE DÜZENLENEN ULUSLARARASI SEMPOZYUMA KATILDI

28-02-2024

24-25 Şubat tarihlerinde Balkan Çalışmaları Vakfı (Balkan Studies Foundation) önderliğinde organize edilen ve pek çok kurum tarafından desteklenen “Balkanlarda Süreli Yayınlar: İslâm Düşüncesinin Serüveni 1918-1945” konulu uluslararası sempozyum düzenlendi. Söz konusu sempozyuma faziletli müftümüz Mustafa Trampa’nın teşvikleriyle Din Hizmetleri Şube Müdürümüz Rıdvan Topçu da bir tebliğle katıldı.

İstanbul Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ü. Serdar Serdaroğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı Batı Trakya oturumunda Sakarya Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Hamdi Çilingir, Trakya Üniversitesi Öğr. Gör. Şükrü Çeşme ve Müftülüğümüzün Din Hizmetleri Şube Müdürü Rıdvan Topçu  birer tebliğ sundu. Topçu, “Yarın ve Yeni Adım Gazetelerine Yansıyan Tartışmalar Bağlamında İskeçe Müftülüğü” başlığını taşıyan tebliğiyle 1927-1930 yıllarında yaşanan tartışmaları ve bu tartışmaların günümüze yansıyan etkilerini ele aldı.

Faziletli müftümüz Mustafa Trampa’nın da çevrim içi katılması planlanan ancak son anda yaşanan teknik sorun nedeniyle katılamadığı uluslararası sempozyumda iki gün boyunca Türkiye, Bosna Hersek, Sırbistan, Kuzey Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Bulgaristan ve Batı Trakya’dan katılan araştırmacılar balkanlarda süreli yayınlarla ilgili çalışmalarını sunma fırsatı buldu.