ÇAY MAHALLEDE CUMA BAYRAMI

01-03-2024

ÇAY MAHALLEDE CUMA BAYRAMI

1 Mart 2024 Cuma günü İskeçe Faziletli Müftüsü Mustafa Trampa Cuma namazını eda etmek üzere beraberindeki bir heyetle Çay Mahallesi’ne ziyarette bulundu. Bu ziyarette ayrıca şeref misafiri olarak Anavatan T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve Muavin Konsolos Barış Çulha’ da yer aldı. Köy halkı tarafından büyük coşkuyla karşılanan misafirler, bir süre manzarası çok güzel olan caminin dışında sohbet ettiler. Ardından camiye girildi ve Müftü Trampa namaza kadar vaaz etti. Vaazında gündemdeki konular üzerinde durdu ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin millî ve dinî hasletlerine bağlı kalmaları için iyi bir şekilde eğitilmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Namaza geçmeden, köy imamı Ayhan Hacikaraahmet sözü aldı ve köy olarak adeta bayram yaşadıklarını dile getirerek gelen misafirlere köy adına teşekkür etti. Son olarak Başkonsolos Aykut Ünal Bey de, “bu sıcak karşılamadan dolayı herkese şükranlarımı sunarım” şeklinde memnuniyetini belirtti.

Cuma namazının ardından gelen misafirlerle köy halkı hatıra fotoğrafı çektirdi. Misafir heyette ayrıca; Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Başkan Yardımcıları Mithat Kambur, Sami Palikar, Belediye Meclis üyeleri, Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, İskeçe Müftülüğü Özel Kalem Müdürü Ersan Ömer ve Millet Gazetesi Yayın Koordinatörü Bilal Budur da yer aldı.

Namaz sonrası köy kahvehanesinde misafirlere kahve ikramında bulunuldu. Daha sonra misafir heyet Çay Mahalle ile Yassıören arasında yer alan alabalık çiftliğine gidildi ve çiftlik sahibi balıkların nasıl yetiştirildiği konusunda bilgi verdi.

Misafir heyet alabalık çiftliğinden ayrıldıktan sonra Yassıören İmamı Cavit Karabıyıklı’nın daveti üzerine, yol üzerinde olan Yassıören köy kahvesinde ikram edilen çayla bölgeye olan ziyaret programı sona erdi.