İSKEÇE ŞEHİR SEMPOZYUMU BÜYÜK BAŞARIYLA TAMAMLANDI

04-03-2024

İSKEÇE ŞEHİR SEMPOZYUMU BÜYÜK BAŞARIYLA TAMAMLANDI

2 – 3 Mart 2024 tarihlerinde İskeçe Müftülüğü tarafından organize edilen “İskeçe Şehir Sempozyumu” iki gün devam eden oturumların ardından sona erdi.

Birinci gün Cumartesi sabah saat 10:00’da başlayan sempozyumun sunuculuğunu İskeçe Müftülüğü din görevlilerinden Serdar Küçük yaptı.

Etkinlik, din görevlisi Cesur Hasanoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra ise açılış konuşmalarına geçildi.

Açılış konuşmalarında ilk olarak sözü alan İskeçe Faziletli Müftüsü Mustafa Trampa, etkinliğin yapılış amacından bahsetti ve böyle bir sempozyum konusuyla şehircilik tarihi anlamında bir çalışmaya imza atmak olduğunu belirtti.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve İskeçe Milletvekili Burhan Baran da söz alarak selamlama konuşması yaptılar.

Sempozyuma Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal, Konsolos Subutay Koç, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, Batı Trakya Azınlığı Encümenler Birliği Başkanı Mehmet Duban, yerel yöneticiler ve soydaşlar katıldı.

Sempozyum kapsamında beş ayrı oturumda 23 konuşmacı söz aldı. Etkinliğin birinci oturumunun moderatörlüğünü BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah yaptı. Birinci oturumda Şefika Trampa, Muhammed Fatih Deli, Cengiz Ömer, Beyzanur İmam ve Ahmet Kara sunumlarını gerçekleştirdiler.

İkinci oturumun moderatörlüğünü ise İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu yaptı. İkinci oturumda Feyza Budur, Sevil Şerifoğlu, Fatma Onbaşı, Cavit Karabıyıklı, Mustafa Kamu ve Ramadan Duban sunumlarını gerçekleştirdi.

Sempozyumun ikinci gününde (3 Mart Pazar) ilk oturumun moderatörlüğünü BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı yaptı. Bu oturumda Sezin Azizoğlu, Rıdvan Topçu, Ozan Ahmetoğlu ve Bahri Belço söz aldı.

Moderatörlüğünü Rıdvan Topçu’nun yaptığı dördüncü oturumda ise Beyzanur İmam, Hülya Giritli, Mustafa Mustafa, Ahmet Hraloğlu ve Cesur Hasanoğlu sunum yaptılar.

Sempozyumun beşinci ve son oturumunu Sezin Azizoğlu yönetti. Oturuma Merve Kara, Müberra Karadayı, Müzeyyen Onbaşı ve Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa konuşmacı olarak katıldı.

Son olarak “İSKEÇE ŞEHİR SEMPOZYUMU” organizasyonunda yer alan başta Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa, Müftü Yardımcılarımız Ahmet Hraloğlu ile Fatma İmam, Eğitim Müdiresi Sezin Azizoğlu, Din İşleri Müdürü Rıdvan Topçu ve Personel Müdürü Mustafa Kamu değerlendirme oturumunu gerçekleştirdiler. Müftü Trampa değerlendirme toplantısında bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Bir ilkeye imza attıklarını, takdir edenler olduğu gibi beğenmeyenler de olabileceğini belirtti. Ardından sözlerini şöyle sürdürdü; “Gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde iki gündür bizi yalnız bırakmayan başta Anavatan T.C. Gümülcine Başkonsolosumuz Aykut Ünal Bey’e ve değerli eşi İlayda Ünal Hanım’a, Muavin Konsolosumuz Subutay Koç’a, İskeçe Milletvekili Burhan Baran’a, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu’na, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı’ya, BAKEŞ Müdiresi Pervin Hayrullah’a, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı’ya, Encümenler Birliği Başkanı Mehmet Duban’a, İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi Müdürü Selçuk Fehmi’ye, kurum ve kuruluş temsilcilerine, din görevlilerimize ve yoğun ilgi gösteren halkımıza şükranlarımı arz ederim.”

Sunum yapan bütün katılımcılara, sempozyuma sağladıkları katkılarından dolayı birer teşekkür belgesi takdim edildi.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği İskeçe Kültür Merkezinde gerçekleşen sempozyuma İskeçe Din Görevlileri başta olmak üzere halkın katılımı yoğundu. Sempozyum kapsamında katılımcılar İskeçe’ye ve tarihine ilişkin önemli bilgiler edinme fırsatı buldu.