İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE’NİN SUUDİ ARABİSTAN ZİYARETİ

01-06-2011

İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE’NİN SUUDİ ARABİSTAN ZİYARETİ

İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Saud’un İkinci Naibi ve İçişleri Bakanı Emir Naif bin Abdulaziz Al Saud’un resmi davetlisi olarak 23- 28 Mayıs 2011 tarihleri arasında Suudi Arabistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

25 Mayıs 2001 Çarşamba günü Hz. Peygamber’in Sünneti konulu yarışmanın ödül törenine şeref misafiri olarak katılan Müftümüz, toplantıya katılan 150 devletten Müslüman Toplulukları Temsilcileriyle beraber umre ibadetini de yerine getirmiştir. Ardından Cidde’ye geçen Faziletli Müftümüz, İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu ile bir araya gelmiş, kendisine Batı Trakya’daki sorunları dile getirmiştir.

Suudi Arabistan ziyaretinin çok yararlı geçtiğini ifade eden Müftü Efendi, 28 Mayıs 2011 Cumartesi günü Batı Trakya’ya dönmüştür.