ŞİRİN KÖYLERİMİZDEN SALINCAK’TA CUMA COŞKUSU

15-03-2024

ŞİRİN KÖYLERİMİZDEN SALINCAK’TA CUMA COŞKUSU

Bugün (15 Mart 2024 Cuma) Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa ile Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, Mustafçova Belediyesine bağlı Balkan Kolunda yer alan İskeçe’ye yakın köylerimizden Salıncak köyünü ziyaret ettiler. Onları köy halkı büyük coşkuyla karşıladı. Müftü Efendi Cuma namazı öncesi vaaz etti. Vaazında; onbir ayın sultanı Ramazan ayının faziletinden bahsetti, Ramazan ile oruç ibadetinin bize kazandırdığı; takva (sorumluluk bilincini aşılaması), bu ayda indirilen Kur’an’ın irşad etmesi ve dua ile hidayete erdirmesidir. Netice itibarı ile; takva, irşad ve hidayet bizi gerçek kurtuluşa kavuşturur. Buna göre gündüzleri oruçlu geçirdiğimiz bu mübarek ayda başta Kur’an Kerim okumamız, dua ve istiğfarda bulunmamız gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

Cuma namazına Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Asbaşkanı ve Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt ile Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Kambur da hazır bulundular.

Cuma namazı sonrası halkla kucaklaşan Müftümüz ve diğer misafirler, bu sıcak ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler.

Köyden ayrılmadan, Müftü Efendi ve diğer misafirler köy imamı Yılmaz Mahmut’un ciddi sağlık sorunları yaşayan herkesçe tanınan 33 yıl Kozluca Mütevellisi olarak görev yapan babası Mehmet Emin Mahmud’u ziyaret ederek Allah’tan şifa dilediler.