MÜFTÜMÜZ T.C. GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSLUĞU’NDA DÜZENLENEN İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENİNE KATILDI

20-03-2024

MÜFTÜMÜZ T.C. GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSLUĞU’NDA DÜZENLENEN   İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENİNE KATILDI

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa, İstiklal Marşının kabulü ile Şehitleri Anma Günü nedeniyle Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda 19 Mart Salı günü düzenlenen törene katıldı.

Anma etkinliği şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İstiklal Marşını İskeçeli ortaokul öğrencisi Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı’nın oğlu Demirkan Baltacı piyanoyla seslendirdi.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile T.C. Gümülcine Başkonsolosu Sayın Aykut Ünal’ın yaptıkları konuşmalarının ardından İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’nın duası tören devam etti.  Daha sonra ise müzik öğretmenleri Mehmet Mustafa, Batuhan Hasan ve Mümin Ali tarafından türküler seslendirildi.

Törenin sunuculuğunu ise Başkonsolosluk memurlarından Merve Mehmet yaptı. Anma etkinliğine azınlık kurum ve kuruluş başkan ve yöneticileriyle çok sayıda soydaş katıldı.