HAFIZ HÜSEYİN HRALOĞLU (KADİR)

27-03-2024

HAFIZ HÜSEYİN HRALOĞLU (KADİR)

Müftümüz Mustafa Trampa ve Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, 8 Mart 2024 Cuma günü ‘‘Ulu Çınarlara Vefa’’ Projesi kapsamında 1938 Ilıca Yukarı Mahalle doğumlu Koşnalar Camii eski İmamı Hafız Hüseyin Hraloğlu’nu ikamet ettiği Ilıca köyündeki evinde ziyaret etti.

1938 yılında Ilıca Yukarı Mahallesi’nde doğan hocamız İlkokulu bitirdikten sonra Hafız Şükrü Hraloğlu’nun yanında bir yıl içinde hafızlığını bitirmiştir.

Daha sonra 16 yaşında iken Koşnalar köy halkının ısrarı üzerine imamlık görevine başlamış burada 27 sene görev yapmıştır. Ardından köyüne dönen hocamız 3 sene Ilıca Yukarı Mahalle ilkokulunda öğretmenlik ve 13 sene imamlık görevinde bulunmuş, 1998 yılında emekliğe ayrılmıştır.

Hafız Hüseyin hocamız, Müftü Efendi’nin ziyaretinden dolayı memnuniyetini belirterek kendisine teşekkür etti.