HAFIZ MEHMET BAŞOĞLU

27-03-2024

HAFIZ MEHMET BAŞOĞLU

Müftümüz Mustafa Trampa ve Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, 8 Mart 2024 Cuma günü ‘‘Ulu Çınarlara Vefa’’ Projesi kapsamında 1941 Ilıca Yukarı Mahalle doğumlu İsmail Mahalle Camii eski İmamı Hafız Mehmet Başoğlu’nu ikamet ettiği Ilıca köyündeki evinde ziyaret etti.

1941 yılında Ilıca Yukarı Mahallesi’nde doğan hocamız o yıllarda yaşanan iç karışıklık nedeniyle Şahin köyüne göç etmek zorunda kalmış. İlkokulu orada bitirdikten sonra köyüne dönerek Hafız Şükrü Hraloğlu’nun yanında bir yıl içinde hafızlığını bitirmiştir. Daha sonra Şahin medresesinde üç yıl eğitim almıştır.

Hafız Mehmet hocamız, Müftü Efendi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra, İskeçe’nin muhtelif yerlerinde yaptığı görevleri hakkında kısa bilgiler verdi.

Mehmet hocamız; Güney Mahalle, Sarıyer ve Sinikova Merkez köylerimizde üçer yıl imamlık vazifesinde bulunmuş, akabinde 1973 yılında İsmail Mahallesi’ne öğretmenlik ve imamlık vazifesine başlamış, emekli olduğu 2005 yılına kadar görevini burada yürütmüş ve tamamlamıştır.

Hocamız öğretmenlik ve imamlık görevlerinin yanı sıra, 30 yıl Ilıca Yukarı Mahalle mütevelli heyetinde de yer almıştır.

1991 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dekanlığının düzenlediği üç aylık eğitim seminerine katılan hocamız, ilkokulda eğitim verebilme sertifikasını almıştır.

Hocamız emekli olduktan sonra Ilıcadaki evinde ailesiyle birlikte hayatını sürdürmektedir.

Bu anlamlı ziyaret, doğada yetişen bitkilere olan merağıyla bilinen hocamızın ikram ettiği kuşburnu çayları eşliğinde samimi bir ortamda, çok hoş bir sohbetle tamamlandı. Ziyaretin sonunda Müftü Efendi Hocamıza misafirperverliğinden dolayı kendisine teşekkür etti.