SELANİK MAKEDONYA TRAKYA MÜSLÜMANLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ’NİN GELENEKSEL İFTAR SOFRASI DÜZENLENDİ

31-03-2024

30 Mart 2024 Cumartesi günü Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’nın davetli olduğu Selanik Makedonya Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’nin düzenlediği iftara İskeçe’deki yoğun programından dolayı temsilen Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, Dini İrşad Şube Müdürümüz Rıdvan Topçu ve sekreterimiz Aydın Canbaz katıldılar. İftara ayrıca onur konuğu olarak Anavatanımız T.C. Selanik Başkonsolosu Sayın Serkan Gedik ile değerli eşi ve Selanik Din Görevlisi Cemali İhtiyar ile değerli eşi  yer aldılar.

Müftü Yardımcımızın yaptığı konuşmada, Ramazanın bereketinden bahsetti ve Faziletli Müftümüzün selamlarını ileterek teşekkür etti. Aynı zamanda Makedonya Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’nde yapılan seçimler sonucu Başkan Mehmet Süleymanoğlu’nun başkanlığında seçilen yeni yönetimi tebrik etti ve başarılar diledi.

İftarla ilgili olarak derneğin sosyal medya hesabından şu mesaj paylaşıldı:

“Ramazan ayı paylaşma, yardımlaşma, kardeşlik duygularının ön plana çıktığı mübarek bir aydır. Amaç ramazan Ayının ruhunu ve anlamını her günümüze yayabilmektir. Her sene olduğu gibi bu sene de Makedonya Trakya Müslümanları eğitim ve kültür derneği olarak iftar sofrası düzenlemiş olduk. T.C. Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik Bey’e, İskeçe Müftülüğünden gelen hocalara, G.A.T. Derneğinden gelen talebelerimize ve kıymetli misafirlerimize canı gönülden teşekkür ederiz. Tuttuğumuz oruçları Allah kabul etsin.”