MÜFTÜMÜZ GÜMÜLCİNE’DE İFTARA KATILDI

08-04-2024

MÜFTÜMÜZ GÜMÜLCİNE’DE İFTARA KATILDI

7 Nisan 2024 Pazar günü Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa, Gümülcine Müftülüğü ile Gümülcine Türk Gençler Birliği tarafından düzenlenen iftar etkinliğine katıldı. Batı Trakya Müslüman Türk gençleri tarafında özverili çalışma ile GTGB bahçesinde ve etrafında kurulan masalarda bir araya gelen halk ve protokolde yerini alan yöneticiler, Anavatanımız Türkiye’den katılan önemli misafirler akşam ezanın okunmasıyla birlikte oruç açtılar. İftara katılım yoğundu. Yenilen yemeğin duasını Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök yaptı. İftarda Kur’an-ı Kerim’imi güzel okuma yarışmasında dünya birincisi olan İstanbul Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Camii İmam Hatibi Alpcan Çelik de gür sesiyle okuduğu Kur’an-ı Kerimle gönülleri coşturdu.

İftarın ardından selamlama konuşmalarına geçildi. İlk olarak Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, katılımcıları selamladı. Ardından Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, devamında ise Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosumuz Aykut Ünal iftara katılanları selamladı. Düzenlenen iftar sofrası, Ramazan ayı ve organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik etti. Son olarak, Batı Trakya Müslüman Türklerini sofrasında yalnız bırakmayan Edirne Valisi Yunus Sezer söz aldı ve iftara katılarak Batı Trakyalı kardeşlerle bir araya gelerek duyduğu memnuniyeti soydaşlarla paylaştı.

7 Nisan 2024 Pazar gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop, Gümülcine Türk Gençler Birliğinin düzenlediği sahur programına katıldı. Anavatanımız Türkiye’den gelen başta Edirne Valisi Yunus Seze ile diğer misafirler, T. C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu ile Kurum ve kuruluş başkanlarının yer aldığı bu sahur programında Müftümüz Mustafa Trampa da yer aldı ve yapılan konuşmalarda selamlama konuşması da yaptı.