İSKEÇE’DE HATİM SEZONU YASSIÖREN’LE AÇILDI

21-04-2024

İSKEÇE’DE HATİM SEZONU YASSIÖREN’LE AÇILDI

21 Nisan 2024 Pazar günü Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Yassıören Kur’an Kursu’nun hatim merasimi gerçekleşti. Bu hatim merasimi aynı zamanda 2024 yılı hatim sezonunun ilki olma özelliğini de taşımaktadır. Yassıören köyümüzün düzenlediği bu önemli merasim; Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’nın yanı sıra Milletvekillerimiz Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Belediye Başkanımız Ahmet Kurt, Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Hacıgene, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı ve DEB Partisi Avrupa Parlamentosu Milletvekili adayı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği ve İskeçe Azınlık Ortaokul-Lisesi Encümen Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, DEB Partisi Avrupa Parlamentosu Milletvekili adayları Musa Vidinli ve Ümit Farzlı ile Mustafçova Belediyesi eski Başkanları, Belediye ve Eyalet Meclis Üyeleri, birçok din görevlimiz ve etraf köylerden kalabalık halk kitlesinin katılımıyla coşkuyla gerçekleşti. Yassıören İmamı ve Kur’an Kursu Hocası olan Cavit Karabıyıklı’nın hazırladığı öğrencilerin okudukları Kur’an-ı Kerim, şiir, ve ilahiler büyük beğeni kazandı. Bu vesileyle protokol konuşmalarında öğrenciler, hocalarını ve ailelerini tebrik ettiler bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve kendilerini davet edenlere teşekkürlerini sundular. Öğlen namazının ardından, misafirlere etli pilav ikram edildi. Müftü Efendi yaptığı konuşmada Kur’an Kurslarımızın öneminden bahsetti Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nda büyük rolü olan bu kurslarımızın kurulmalarında ve ayakta kalmalarında emeği geçen merhum Müftülerimiz Mustafa Hilmi, M. Emin Ağa ve Ahmet Mete’yi de rahmetle andı ve mekanlarının cennet olması niyazında bulundu. Ayrıca konuşmasının sonunda yoğun programından dolayı etkinliğe katılamayan Anavatanımız T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal Bey’in selamlarını iletti.

Daha sonra Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa ile beraberindeki heyet Yassıören Spor, Kültür ve Eğitim Derneği’ni ziyaret ettiler. Kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı Müftümüz dernek yetkililerine teşekkür ederek Yassıören’den ayrıldılar.